Vedlikehold av utendørs spabad. Hva kreves av vedlikehold og hva koster det med et utendørs boblebad

Vedlikehold av utendørs spabad. Hva kreves av vedlikehold og hva koster det med et utendørs boblebad

Ønsker du deg et utendørs spa? Det enkle er ofte det beste, også når det gjelder vannbehandling. Mange leverandører bruker ord som automatisk og sier at man omtrent ikke trenger å bytte vann i spaet. Det er riktig at noen kun bytter 1 gang pr år, men det vanlige er hver 3-5 mnd.

Hva som kreves av vedlikehold kan variere på hvilket spa man kjøper og hvilket rensesystem og vannbehandlings system man bruker. Vi beskriver her spa fra Jacuzzi® og alternativene til vannbehandling. Alle våre modeller har UV renseanlegg som gjør at vannet trenger å bli tilsatt mindre kjemi enn spabad uten UV.

Når man får et spa på plass fyller man opp vann i spaet med en hageslange og en elektriker må koble strøm på. Sikring som er nødvendig kan variere på modell, men fra 16A til 32A - De fleste modeller er fabrikkinnstilt til 20A og kan kobles både på 1 fase eller 3 fase strøm. Spaet vil i gjennomsnitt bruke mellom 150-200,- kr pr mnd i strøm.  Strømregningen er det ingen grunn til å kvi seg til. Jacuzzi® er godt isolert og svært økonomiske i drift.

Les mer om isolasjon her

Man bytter vann etter ca 3-5 mnd. Da er det en egen tappekran på spaet hvor man enten kan slippe vannet rett ut eller man kan koble på en slange å lede vannet bort dit man ønsker.

Å bytte vann er en enkel og lite krevende prosess, da man rett og slett kun tømmer ut og fyller spaet opp igjen. Hvor ofte er litt forskjellig etter hvor mange som bader, noen bytter en til to ganger pr år, men ca hver 3-5 mnd er det som er mest vanlig.

På alle spa fra Jacuzzi® er det inkludert et miljøvennlig UV rensesystem. Se mer om UV rensing her 

Dette vil hjelpe å forebygge biofilm i spaet

Veldig mange spa i bransjen leveres kun med vanlige filterrensesykluser og da kreves det ekstra kjemi for å holde vannet rent.

De fleste som handler spa hos oss i dag velger å bruke Aquafinesse vannbehandlingssystem.

Dette er en flytende væske man tilsetter en gang pr uke, eventuelt hver gang man kommer til hytten. Ved siden av Aquafinesse bruker man enten langtidsoppløsende klor tabletter eller brom tabletter for de som ikke ønsker klor i vannet. Noen velger å bruke salt i tillegg. 

Aquafinesse kit med dødehavssalt er blitt populært, spesielt for mange mennesker som har eksem eller andre problemer med huden. Les mer om Aquafinesse

Da tilsettes et saltkit til spaet hver gang man bytter vann.

Noen steder holder PHen i vannet seg stabil, mens andre må heve eller senke PH verdien i vannet. Dette gjøres med pulver og det må gjøres i alle spabad.

UV pæren byttes en gang pr år og filteret byttes ved behov. Det finnes forskjellige typer filtre, der noen er vaskbare mens andre skifter man ved hver vannbytte.

Man bør regne med mellom 3000-5000,- i året i driftskostnader.

Kabinettene til Jacuzzi er helt vedlikeholdsfrie og krever ingen behandling.

Til lokkene anbefaler vi å smøre på vinylsmøring slik at vinylen ikke sprekker (dette gjelder alle lokk til alle spamerker)

Normal levetid på et lokk er veldig forskjellig, alt mellom 2 og 10 år. Mange, spesielt om spaet står på hytter dekker over lokket med et termotrekk når de reiser fra hytten, dette vil uten tvil hjelpe å holde det fint lengre. 

Vi har gode veiledninger til deg og om du ønsker mer info eller har spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på tlf: 93458721 eller mail: anette@polarbad.no 

Vi har spabad klar for levering. Kontakt oss for info 

Her kan du lese meg om helseeffekt ved å bade i varmt vann

Og lurer du på hvorfor det er så store prisforskjeller på spabad?

Ønsker du å få tilsendt vår kjøpeveiledning med det som er viktig å tenke på før du investerer i et spabad? Trykk her

05.08.2019 14:00
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn