Da Candido Jacuzzi sin 15 måneder gamle sønn Ken Jacuzzi fikk gikt i 1943, ble han behandlet med vannterapi på sykehuset for å døyve smertene. Men Candido holdt ikke ut å se gutten i store smerter mellom behandlingene. Han bygde derfor om en av firmaets pumper som ble brukt til drenering av landbruksjord, og eksperimenterte med den i familiens badekar. I 1948 kunne prototypen endelig lindre sønnens­ smerter - dette er opphavet til boblebad slik vi kjenner det idag. Jacuzzi som leverandør er svært opptatt av helseeffekten ved å bade i varmt vann.

THE JACUZZI ® JETS

Jacuzzi® jets avgir en perfekt blanding av luft og vann som virker i synergi med hydromassasje pumpen. Denne teknologien, oppfunnet av Jacuzzi ® , utnytter Venturi-prinsippet: i en flytende strøm er trykket omvendt proporsjonalt med hastigheten. Følgelig, ved å begrense vannkanalen, vil væskens hastighet øke og reduksjonen i trykket tillate vannet å blande seg perfekt med luften. Retningen til de resulterende vannstrålene når de kommer i kontakt med kroppen er den beste mulig for å massere musklene på en dyp, men likevel skånsom måte. Til slutt, for å tilpasse behandlingen, kan Jacuzzi ® -strålene justeres med 30 ° C i alle retninger. 

Når vi blir eldre, mister vi vårt bevegelsesområde

Avslapping er ikke bare en sinnstilstand - det er en svært viktig prosess for helse og velvære. Tilbring mer tid på å slappe av, og du vil redusere sjansen for alvorlige helsemessige forhold som hjertesykdom. Å investere i boblebad var før en investering i helse, ble så en luksus ting, men nå er flere igjen opptatt av selve helsefordelene ved å ha tilgang til varmt og masserende vann 365 dager i året.

Bedre fleksibilitet: Når vi blir eldre, mister vi vårt bevegelsesområde. Denne prosessen er gradvis for noen og rask for andre, avhengig av faktorer som genetikk, aktivitetsnivå, skader og tilstedeværelse av noen medisinske tilstander som leddgikt. Gjennom vanlig bruk kan boblebadet hjelpe deg med å gjenopprette tapt fleksibilitet og redusere den naturlige stivningen som kommer med alderen. 

Varmtvannet i spaet ditt virker for å skape hydrostatisk trykk - trykket forårsaket av væskens vekt - på kroppen. Dette reduserer leddbetennelse , noe som igjen bidrar til mobilitet. Oppdriften som oppleves i et spa, lindrer muskelspenningen, slik at leddene og musklene kan slappe av og bli mer fleksible.

Hydromassasje er en spa-behandling som bruker høytrykksvannstråler som massasjeverktøy. Må ikke forveksles med vanlig klassisk massasje fra boblebad. Dette er Jacuzzi® eksperter på. Ingen spaprodusent i verden har brukt mer tid på forskning på ergonomi og massasjeeffekt. Jacuzzi som leverandør er opptatt av helseeffekten ved å bade i varmt vann og har et patentert massasjesystem i Jacuzzi® 300 og 400 serie.

Forbedret blodtrykk og sirkulasjon:Varmen i spaet gjør at blodårene åpnes, noe som reduserer blodtrykket og forbedrer blodsirkulasjonen. Masseringen fra jetsene i et spabad kan også bidra til å øke immunforsvaret og fordøyelsen ved å stimulere nervimpulser.

Visste du at å ta et varmt bad forbrenner like mange kalorier som å gå i 30 minutter? Se artikkel her: https://www.side3.no/vitenskap/a-ta-et-varmt-bad-forbrenner-like-mange-kalorier-som-a-ga-i-30-minutter-4450351

Jacuzzi utendørs spabad Jacuzzi gir deg en time out i en traveld hverdag

HELSEFORDELER VED Å BADE I VARMT VANN:

1. Blodet renner raskere fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i bena, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Virkningen er tydeligst i kaldt vann. Det gir hjertet 35 prosent mer blod (ca. 700 ml) å pumpe rundt. Hjerterytmen øker i vann som har samme temperatur som kroppen eller er varmere, og synker i kaldt vann. Det er positivt at blodet går raskere fordi det gir en bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Jetdyser kan forsterke virkningen hvis de er stilt inn riktig vei slik at blodet hjelpes frem mot hjertet. Noen undersøkelser viser at blodtrykket forblir konstant, andre at det systoliske blodtrykket (det høye) øker litt, mer i kaldt og varmt vann enn i vann med kropps temperatur.

2. Nyrene renser ut avfallet Når blodet tvinges fra bena og opp til hjerte og lunger, stimuleres nyrene til å produsere mer urin. Dermed fjernes flere giftstoffer og avfallsprodukter enn normalt. Mange tisser opptil seks ganger mer når de er på spa!

3. Fjerner væskeansamlinger Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje: Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen, og hjelper den frem til lymfe knutene, der avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske brytes ned. Dermed fjernes også væskeansamlinger. Pleier du f.eks. å ha tunge ben, vil de kjennes betydelig lettere - og du blir lettere og mer avslappet.

4. Pusten styrkes i vann kan du ikke puste så dypt som ellers på grunn av vannmotstanden mot brystkassen. Det er god styrketrening av pustemusklene, ettersom du jo ikke kan unngå å puste, og det blir lettere å puste på en naturlig måte når du er ute av vannet.

5. Ledd og muskler blir smidige Leddene blir smidigere og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Et varmt boblebad med jetdyser kan mykgjøre muskelfi brene og bindevevet og låse opp stive ledd. Spenningssmerter reduseres eller kan til og med forsvinne helt.

6 Frigir velværehormoner 37-38 grader varmt vann utløser en rekke hormonelle endringer via hypofysen i hjernen. Blant annet frigjøres hormonet ACTH, som setter i gang produksjonen av hydrokortison. Det er et stoff som skaper en følelse av lykke og velvære i hjernen.

7. Forbrenner mer energi Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, som setter fart på kaloriforbrenningen.

8. Varmt vann gjør deg døsig Vann over 37 grader får store mengder blod til å forplante seg til hud og muskler. Når musklene blir varme og spenningene slipper, og når hele kroppen renser seg og flytter væske rundt i kroppen, blir du deilig avslappet og søvnig - og du lengter etter et godt sted å sove!

Det hele kan gjøres enda bedre for kroppen - bestill spa med dødehavssalt i for optimal vannkvalitet

Ring 93458721 eller mail anette@polarbad.no En investering i helse og velvære - kvalitetstid i deilig varmt vann. Nytes 365 dager i året :-)

Velværeresultater fra en livsstil som inkluderer forskjellige elementer, hvorav følgende er grunnleggende:

Ro i sinnet, riktig ernæring, tilstrekkelig fysisk aktivitet. Vann kommer også inn i dette bildet. Faktisk er dens primære anvendelse (drikke og hygiene) ikke den eneste, men den brukes også til spa-behandlinger, hydroterapi og thalassoterapi. De er egnede midler for både kroppen og sinnet, gitt som gave fra naturen og som alltid har blitt brukt av menneskeheten, i alle breddegrader og i enhver kultur. Man må ikke glemme at spabehandlinger, hydroterapi og thalassoterapi i det hele tatt ikke bare er de eldste tradisjonelle vestlige medisinene, men også praksis som fremdeles er i bruk i dag og effektiv som en kur for samtidens sykdommer.

Spa-behandlinger utnytter den terapeutiske kraften til mineralvann på steder der de naturlig siver ut fra bakken, ved forskjellige temperaturer. Vannet kan drikkes, eller brukes til bad, innånding, vanning eller gjørmebad. I tillegg kan man også dra fordel av helbredende fordeler med de naturlige grottene.

Spesielt hydroterapi bruker dusjer og bad, helt eller delvis, for å varme opp eller avkjøle kroppen, så vel som svampbad og kroppsinnpakninger, varme eller kalde. Det kan utføres med spa-farvann, men ikke nødvendigvis: Handlingsprinsippet er faktisk ikke så mye basert på vannkvaliteten, så mye som på temperaturen. Målet er å vekke de naturlige mekanismene for selvhelbredelse av kroppen med den termiske kontrasten produsert av varmt og kaldt vann. Noen ganger brukes andre stoffer blandet med vann, som leire, linfrø eller høy.

Thalassoterapi bruker derimot de gunstige elementene for menneskers helse, som kommer fra et marint klima og miljø, dvs. sol- eller sjøbad, sandterapi, gjørmebad, tanginnpakning og naturlige aerosoler produsert av bølger og / eller luftmasser fulle av jod. Dette er helt naturlige midler som tilbys av spa eller thalassoterapisentre.

“Kuren er i vann”, bekreftet abbeden Sebastian Kneipp i andre halvdel av det nittende århundre, og la grunnlaget for moderne hydroterapi: en metode for herding basert på forskjellige anvendelser av vann. Delvis og totalt dusj, varmt, kaldt eller dampbad, svamp, barbeint turer (i spesielle badekar eller også i sjøvann eller bekker). Dette er de viktigste anvendelsene av hydroterapi, kjent tilbake fra antikken. Termisk stimulans er hovedprinsippet i hydroterapi, som vi allerede har nevnt: etter en første reaksjon, som imidlertid oppstår på hudnivå, oppstår et andre som når de indre kroppsvev, koblet til overflaten via nervetrinnene.

Når man handler om den lokale konsentrasjonen av blod, kan man bringe en del av kroppen som skal behandles til en balanse.

Kneipp visste hvordan man kunne kombinere hydroterapi med bruk av medisinske planter, i form av infusjoner (derfor brukt internt) i tillegg til å legge det samme til bad eller innpakning (eksternt), og dermed skape et komplett og effektivt behandlingssystem. Det var alltid en naturlig praksis, og fungerte som en stimulans for helbredende kapasiteter som allerede eksisterte hos hvert individ, for å aktivere dem og følgelig gjenopprette helsetilstanden. 

Hydromassasje gir signifikante effekter ved behandling av patologier knyttet til problemer med blodsirkulasjonen i bena (varices, saphenectomy-utfall, postflebitiske syndromer); men også når det gjelder slitasjegikt, kronisk ekstra-artikulær inflammatorisk revmatisme, utfall av traumer eller kirurgi, ødemer. Balneoterapi, spesielt gjennom hydromassasje, er nyttig ved kur mot venøse sykdommer. Bad med hydromassasje er også et verdsatt middel mot kronisk revmatisme og fibromyalgi generelt. Det er også indikert for kronisk bronkitt, nefritis, menstruasjonssmerter, mage- og tarmsykdommer og som et palliativt tiltak for gallestein og nyrestein.

De terapeutiske egenskapene til varmt vann i et spabad er gyldige for alle typer kroppsrammer, størrelse og stressnivå. Massasjebadene kan romme flere mennesker og svarer derfor på forskjellige behov. Noen mennesker trenger en kraftig jet for å løsne knutene i muskelmassen. Andre trenger ganske enkelt å bli sluppet av varmt og beroligende vann, og dermed friske opp ideene sine og slappe av kroppen.

Derfor må spaets hydromassasje tilby jets av riktig størrelse for hver muskelgruppe og med den mest passende intensiteten. Alle Jacuzzi ® PowerPro®-jets installert på Jacuzzi® -badet (for hjemmebruk, både innendørs og utendørs) er designet for å rette vannføringen med stor presisjon. Vannstrømningstrykket kan overføres fra et sete til et annet og hydromassasje dyser kan slås av eller på uavhengig av hvert sete.

Strålene i spa fra Jacuzzi®  har blitt utformet med en utvendig / innvendig bevegelse. På den annen side gjengir den roterende vannstrålen den sirkulære bevegelsen eller handlingen med å gni hånden over visse punkter på ryggen.

Stimulering av huden med varme bad og hydromassasje gir hypertermi og og vasodilatasjon. Dette er assosiert med en økning i den lymfatiske sirkulasjonen med aktivering av spesielle celler og antistoffer som feier bort ekssudater fra artikulasjonene av fibrøst vev, og fungerer som antigener eller stimulatorer av enzymaktivitet.

I det vesentlige, som generelt i vannmassasjebadene, er hudabsorpsjon av mineralsalter ubetydelig, de terapeutiske virkningene av badet og vannmassasje av nedsenkingstype er helt knyttet til den mekaniske og termiske virkningen av vannet på huden. I henhold til den anvendte temperaturen kan effektene oppsummeres som følger:

  • Hud: moderat økning i hudtemperatur med vasodilatasjon og økning i aktivitetene til svette og talgkjertler.
  • Sirkulasjon: en moderat økning i vanntemperatur slapper av hele det overfladiske vaskulære systemet.
  • Puste: generelt øker temperaturen letter pusten.
  • Muskler: et varmt bad med hydromassasje ved 37 ° C reduserer muskelens eksitabilitet og deres arbeidsevne. Svært korte påføringer av varme bad har en vitaliserende effekt etter en intens muskelspenning.
  • Nervesystemet: Bad ved en temperatur på 37 ° C har en spennende effekt først og deretter en avspennende effekt.
  • Blod: reduserer antall røde kuler, kanskje på grunn av deres internering i de indre organene og det er registrert en proporsjonal reduksjon av hemoglobin.

Jacuzzi gir deg massasje der du trenger det

Boblebad ble oppfunnet for helsemessige fordeler.

Candido Enzo Jacuzzi ( 24. februar 1903 - 7. oktober 1986 ) var en italiensk innvandrer til Amerikas forente stater. Candido Jacuzzi oppfunnet boblebadet Jacuzzi for sin 15 måneder gamle sønn Ken Jacuzzi, som ble født med revmatoid artritt.

Det ble vedtatt for tidlig bruk i medisin for en rekke helseapplikasjoner.

Målrettet smertelindring
Hydromassasje har mange smertelindrende fordeler. Det reduserer smertenivået hos de med leddgikt ved å åpne blodårene og øke bevegelsesområdet, og reduserer muskelspenning og generell ubehag som følge av fibromyalgi. Og for de som lider av ryggsmerter, har en 2012-artikkel i Journal of Musculoskeletal Research funnet at hydroterapi gir flere potensielle fordeler sammenlignet med landbaserte øvelser. 

Trening er viktig for helse og velvære, men ingen ønsker de ømme, overarbeidede musklene som noen ganger kommer sammen med det. Hydromassasje varmer og stimulerer muskler og leddene forsiktig, og fremskynder utvinning til fordel for de med skader og muskelsmerter. 

Varmt vann, eller "hydro" -terapi kan fremme avslapping, smertelindring og forbedrede søvnvaner som varme, oppdrift og massasje jobber sammen for å fjerne tankene dine, redusere stress og lindre overarbeidede muskler. Varme forbedrer sirkulasjonen og varmer muskler og ledd. Oppdrift løfter vekten fra ledd og muskler. Hydromassasje stimulerer muskler, helbredelse og beroligende ømhet, noe som også bidrar til å lindre smerte rundt leddene.

AquaFinesse®

SPA MED DØDEHAVSSALT

Opplev fordelene med Dead Sea Minerals i ditt eget spa!

 Aquafinesse med dødehavssalt inneholder de styrkende egenskapene magnesium, kalsium, natrium og kalium, virker et bad tilsatt naturlig og raffinert dødehavssalt beroligende for kroppen og mykgjørende for huden. Har vist seg å ha god effekt mot betennelser, lindrer ubehag, virker sårhelende og desinfiserende, samt bedrer blodsirkulasjonen. Har gunstig effekt mot eksem, psoriasis og andre hudproblemer.

Dødehavet inneholder en spesiell blanding av salter og mineraler som er kjent for sine terapeutiske effekter. For tusenvis av år nå; folk har brukt Dødehavet til å behandle hudproblemer som eksem og psoriasis. Men også å avgifte, forbedre deres utseende og skjemme seg bort.

Den unike kraften i Dødehavets termiske saltfjærer kommer fra dens salt- og mineralinnhold. AquaFinesse gir den perfekte kombinasjonen for å utforske de kjente egenskapene til Dødehavet i ditt eget spa. Fordelene med den patenterte AquaFinesse-teknologien sammen med de terapeutiske effektene fra Dødehavet, alt i ett enkelt sett!

Grønn, sunn og sertifisert.     
AquaFinesse er miljøvennlig, trygg og snill mot huden din. Den hyggelige duften i AquaFinesse stammer fra organisk lavendel dyrket på fransklandsiden. Aquafinesse vannbehandling produkter er testet og sertifisert   av en rekke uavhengige testing organisasjoner over hele verden.

Ønsker du å prøve dette i ditt spa bad kan det bestilles i vår her: Nettbutikk

Jacuzzi® helsefordeler

Vær sammen -   tilbring tid sammen, nedsenket i varmt vann. Spaet blir et privat og trygt sted hvor dere kan slappe av og nyte meningsfulls samtale og spesielle øyeblikk med din/dine kjære.

Vær ute -   Ta en pause og setter pris på vakre solnedganger, stjerneklare netter, fallende snø, skiftende blader og mye mer. Med et utendørs spa, har du en privat retrett trinn unna døren din. Omgitt av naturen, kan du ta -inn skjønnhet vi ofte tar for gitt. 

Vær deg selv   - Nyt hver eneste dag ved å gjøre et deilig spabad til en del av ditt daglige ritual. Opplev lettelse av stress og spenning fra ømme muskler og følelsesmessige og psykiske fordeler. Neddykket i varmt vann, kan du koble fra og føle deg fornyet

Se våre utendørs spabad

Utendørs spa med og uten liggesete
Aromaterapi Deilige dufter til spabad

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er en terapeutisk og kontrollert bruk av eteriske oljer, som oftest kombinert med massasje. Andre former for aromaterapi er inhalasjon, bad, kompresser, duftlamper, spray, m.m. Det er mange forskjellige eteriske oljer, som har forskjellig lukt og forskjellige legende egenskaper.

Aromaterapi er en terapeutisk bruk av essensielle oljer, eller sagt på en annen måte, bruk av eteriske og essensielle oljer til terapeutiske formål.

Det vil si å oppnå en positiv virkning på ulike behov man har.  Det er ikke medisinske beviser for at aromaterapi kan forebygge eller kurere sykdom, men det kan bidra til å forbedre den generelle trivsel, velvære og følelser. Bruk av aromaterapi anbefales derfor ikke brukt i stedet for medisin, men som et tillegg, og som et alternativ sammen med medisinsk behandling. Noen oljer kan for eksempel ha antiseptiske egenskaper, og andre virke balanserende på hud i forbindelse med uren hud ol.

Vi har forskjellige aromaterapioljer med forskjellige dufter. Dette mener vi vil gi "det lille ekstra" varme og god lukt, terapi for kropp og sjel

Se våre oljer i vår nettbutikk

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn