Usikker på hvilket renseanlegg du skal velge?

Usikker på hvilket renseanlegg du skal velge?

Mange spa produserer Klor eller Brom for rensing av vann noe som er svært effektivt for desinfisering av vann, men om man kan redusere mengden kjemikalier til et minimum er det mange som foretrekker det.

Vi leverer kun bad med CLEARRAY Active Oxygen™ ozon og UV-C-teknologi - dette for å gjøre vedlikeholdet enkelt og vannet trenger mindre kjemikalier tilsatt for å holde seg rent. Vannet renser på samme måte som man renser drikkevann - effektivt og miljøvennlig

Hvordan virker UV og hvorfor bør ditt bad ha et slikt renseanlegg?

For å gi deg den beste vannkvaliteten, kombinerer CLEARRAY Active Oxygen™ ozon og UV-C-teknologi, som er det kraftigste vannrensesystemet som er tilgjengelig uten å tilsette vannpleieprodukter. Dette reduserer behovet for manuell tilførsel av klor og active oxygen.

CLEARRAY Active Oxygen™ -teknologien utnytter kraften i luft og lys for å optimalisere den automatiske rensingen. Dette gir badet de beste forutsetningene for å stå uten tilsyn over lengre tid. Ved å tilføre ozon til vannet før det passerer rensekammeret med UV-C stråler vil det skapes en reaksjon som danner activt oxygen. Denne avanserte oksidasjonsprosessen bryter ned organiske partikler og dreper bakterier.

Klor og brom - Tradisjonelt har klor og brom vært de mest populære kjemikaliene som brukes for å holde boblebadene rene og bakteriefri. Begge kjemikaliene er fra halogenfamilien og er faktisk ganske nært beslektede. 

Fordelene med å bruke klor eller brom forutsetter at du følger instruksjonene ordentlig og opprettholder kjemien til spavannet nøyaktig, da er begge kjemikaliene ekstremt effektive til å desinfisere vann. De har også blitt brukt i mange år både i boblebad og bassenger, og de er en velutviklet og avansert teknologi. Vi vet nøyaktig hvordan vi bruker dem og hvilke resultater vi vil få fra dem. Så til en viss grad er den tradisjonelle klor- eller bromløsningen et trygt alternativ.

Noen har avanserte systemer som produserer klor eller brom selv, hvor du istedenfor å tilsette klor eller brom tilsetter et salt som spalter til klor eller til brom ved oppstart. Her vil det da være en generator montert som spalter dette saltet til klor eller brom. Fremdeles er det risiko for bakterievekst spesielt om anlegget produserer for lite, det er også anlegg som er overivrige hvor renseanlegget produserer for mye klor eller brom. Ph må justeres uansett og disse anleggene er ikke automatiske. Det er fremdeles et klor bad eller brom bad

UV

I UV-desinfeksjonsteknologi brukes UV-lys  for desinfeksjon av bakterier, virus, mugg, alger og andre mikroorganismer som formerer seg og vokser. UV-desinfeksjonsteknologi ødelegger DNA fra mikroorganismer som etterlater dem døde slik at det hindrer farlig bakterievekst.

Vannet fra springen er meget mulig renset av et UV anlegg. Det rene vannet tilsettes så i et spabad hvor gjerne flere mennesker bader samtidig og vannet står i månedsvis før man bytter. Da er det viktig med flere trinn når vannet skal holde seg rent og bakteriefritt. UV er en kjemikaliefri og svært effektiv metode for å fjerne trusselen om mikrobiologiske forurensninger fra vann, brukes med mindre mengder, brom, klor eller aktivt okygen (Aquafinesse)

I UV-desinfiseringsprosessen blir vann renset når det renner gjennom et rustfritt stålkammer (også kalt en "reaktor") som inneholder en spesiell UV-produserende lampe. Når vannet strømmer forbi lampen, får mikrober i vannet en dødelig UV-dose.

Vannet er da trygt å drikke. Imidlertid krever forskjellige organismer forskjellige nivåer av UV-energi for å forstyrre deres DNA. se video: UV rensing i spabad fra Jacuzzi

Selv sterkt klorresistente mikrober som Giardia og Cryptosporidium kan desinfiseres effektivt fra vann med UV. NSF-sertifiserte UV-systemer blir et stadig mer populært alternativ til kjemisk behandling for mange bruksområder.

UV-systemer blir stadig mer populære, men det er som vanlig et relativt stort utlegg i begynnelsen for å konvertere karet ditt til UV-systemet. 

Vi leverer kun ut spa med ClearRay UV renseanlegg og anbefaler mindre kjemikalier med Aquafinesse som den enkleste og sikreste vannbehandlingen

5 ting folk gjøre feil når de skal investere i et spabad

20.07.2022 15:04
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn