Noe å tenke over?

Noe å tenke over?

Vi lever i et raskt samfunn med stort fokus på raskest mulig, billigst mulig. 

Tenk at det fremdeles finnes klokkebutikker, brillebutikker etc. selv om det selges både klokker og briller på mange av de store supermarkedene. Mange av nisjebutikkene legges dessverre ned, og det blir mindre og mindre rene butikker med spesialfelt.

Før gikk man til slakteren når man skulle handle kjøtt, og til bakeren når man skulle ha brød. Nå ligger det meste tilgjengelig i våre supermarkeder. Tilgjengelighet er bra, men når det går ut over kvaliteten er det ikke bra.

Det finnes heldigvis spesialbutikker igjen, men det begynner å bli færre og færre. Vi lever i et raskt samfunn med stort fokus på raskest mulig, billigst mulig.

Jeg vet ikke om billigst mulig alltid er bra, jeg foretrekker å handle ferskt kjøtt i en kjøttdisk. Ikke den som er masseprodusert og ligger i små ferdigpakkede plastpakker i hyllene til mange butikker. Noen butikker er dyrere på mat nettopp fordi de har et bedre utvalg. Dette er det viktig å tenke på når man leser pristestene som blir gjort titt og ofte. Kanskje de til og med har egne folk i kjøtt og fiskedisken tilgjengelig for råd, tips og kanskje de til og med hjelper oss å skjære det opp og anbefale mengder og tilbehør? 

Jeg tror at om jeg går til en optiker vil jeg få bedre tilpassede briller om jeg skulle trenge det, og jeg har lært at kvalitet er viktig. Ikke bare på produktet, men også på hele rammen rundt.

Jeg er selvsagt for utvikling, men ikke all utvikling er nødvendigvis bra. Om man ikke bare tenker på pris da selvsagt. 

Til og med i bransjen vår er det kommet "supermarked" butikker, butikker som selger enorme mengder med spabad som skal stå ute i Norge i all slags vær, men gjerne ikke er bygget for det. De er bygget for å selge flest mulig, billigst mulig. 

Folk kjøper det så det er jo uten tvil et stort marked, men jeg tror og håper at mange nok fremdeles er opptatt av å handle kvalitet i fremtiden, og at mange nok er opptatt av god service, og at mange nok forstår forskjellen på et spa bygget for å selge flest mulig versus et spa bygget for å være best mulig.

Jacuzzi har nå laget massasjebad i over 60 år, de er svært stolte produsenter av spabad. Vi vet forskjellen, og vi kunne ønske at alle forsto det slik at bransjen vår ikke blir ødelagt av billig plastikk.

Man må oppi prisjaget tenke på om kvalitet er viktig, trygghet er viktig, og hvor mye verdt det er å ringe eller henvende seg til en om man trenger hjelp, når en produsent velger å gjøre det best mulig istedenfor billigst mulig bør vi sette pris på kvalitet. Når vi også har en butikk med personell tilgjengelig for å hjelpe med spørsmål underveis gjør det hele innkjøpet til en tryggere opplevelse. Det gir så mye mer glede, både på kort og spesielt på langsikt.

Vi elsker produktene våre, vi kjenner produktene våre og vi kunne ønske at ALLE visste forskjellen og slapp ubehaget med å "falle i fellen" og heller velge et kvalitetsprodukt uansett hva man skal handle :-) 

Som forbruker bør man gjøre seg bevisst hvor viktig det er å handle hos de mindre nisjebutikkene, og vi må bli litt mer kvalitetsbevisste og bevege oss bort fra masseproduserte produkter kun varer i kort tid.

Er du enig i at vi bør velge kvalitet og ikke bare kvantitet? Del gjerne innlegget på Facebook

19.09.2019 18:08
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn